2021-06-26 08:15:56• hírek • Bede Emőke

Már ezen a hétvégén megnyitnak az ideiglenes határátkelők

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások fokozatosan feloldásra kerülnek, és ezzel párhuzamosan egyre többen kelnek ismét útra, már ettől a hétvégétől kezdve megnyitják a három Szatmár megyei ideiglenes határátkelőt - tájékoztat közleményében a határrendészet.

E hétvégétől kezdve három ideiglenes átkelő, a Szárazberek-Garbolc, Nagypeleske-Zajta és a Horea-Omboly is várja majd 3,5 tonnánál kisebb járművel érkezőket. Az átkelőpontok hetente egyetlen napon, szombatonként lesznek nyitva délelőtt 10 és délután 18 óra között.


A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a két ország hatóságai közös erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a határátkelést hatékonyabbá tegyék. A három Szatmár megyei határátkelőt uniós finanszírozással építették ki elsősorban abból a célból, hogy a határmenti településeken élők átkelését segítsék, de előszeretettel használták ezeket a megye más részein lakók is. A három átkelőpont 2020. március 12-ig működött, amikor is az országos vészhelyzeti bizottság döntése értelmében, a pandémia miatt az ideiglenes átkelőhelyek tevékenységét fel kellett függeszteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: